Sou a: Inici / Notícies / L’Àrea Bàsica de Salut de Tremp, Llufaire de l’Any per La Casa del Sol Naixent

L’Àrea Bàsica de Salut de Tremp, Llufaire de l’Any per La Casa del Sol Naixent

L’entrega del reconeixement serà el divendres 28 de desembre, abans de l’Aixecada del Ninot. L’entitat trempolina vol reconèixer la tasca sanitària de l’ABS Tremp a la comarca

Els monitors i monitores de l’entitat juvenil i cultural de La Casa del Sol Naixent han escollit l’Àrea Bàsica de Salut de Tremp com a Llufaire de l’Any, en la segona edició del guardó. Així, volen reconèixer la tasca sanitària desplegada tant a la ciutat com arreu de la comarca pels professionals de l’ABS en el seu 25è aniversari.

L’entrega del guardó marcarà l’inici de la tradicional Aixecada del Ninot, prevista per el 28 de desembre a les set de la tarda.  Aquest dia, els membres de l’entitat pengen una llufa gegant des del campanar que, a partir de les set de la tarda, despenjaran i cremaran. Enguany farà 42 anys que se celebra aquesta tradició tant nostrada a la ciutat.

Aquest és el segon any des que l’entitat va arrencar el premi per “adonar-nos que a la nostra ciutat hi ha moltes entitats i personalitats als quals cal agrair la feina que fan”, ha explicat la presidenta de l’associació, Goretti Vintró. L’Àrea Bàsica de Salut agafa el relleu de Xavier Baulies, Llufaire de l’Any 2017, i per tant, els seus professionals seran els encarregats d’iniciar la tradicional crema del ninot. Un cop la llufa ja estigui cremant, es repartirà xocolata desfeta per a tothom.

 

El Nadal de la Casa del Sol Naixent

Les activitats de Nadal de la Casa del Sol Naixent arrenquen el 28 de desembre amb l’Aixecada del Ninot. Aquest any, amb la novetat de l’esmorzar popular a les 10 del matí. L’entitat trempolina també organitza l’arribada del Patge Reial –el 2 de gener a la Lira- per a que els nens i nenes de la ciutat puguin entregar les cartes amb els seus desitjos als Reis Mags d’Orient. Per últim i com cada any, tres dies després Melcior, Gaspar, Baltasar i tot el seu seguici arribaran a Tremp. 

Accions del document