Sou a: Inici / Notícies / La flama del Canigó a Tremp

La flama del Canigó a Tremp

La Flama del Canigó arriba a Tremp, a la plaça de la Creu, el dia 23 a les 21,00h.

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, símbol de la identitat catalana, una festa popular arrelada al llarg dels Països Catalans que té l’element del foc com a símbol preeminent.

La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració molt antiga, transmesa de generació en generació al llarg de molts segles, amb la qual es festejava la nit més curta de l’any, el solstici d’estiu. D’aquesta manera, s’han anat transformant aquelles celebracions prehistòriques en els Focs de Sant Joan actuals. Les festes populars i tradicionals són una eina bàsica de cohesió i de construcció col·lectiva. Com a tals, les tradicions es van renovant i adaptant a les noves realitats socials i culturals. Davant els nous reptes socials, la cultura popular és una bona eina de transformació i de cohesió.

Per donar un nou impuls a la Festa de Sant Joan, diverses entitats d'arreu dels Països Catalans treballen per dotar de més eines la Flama del Canigó i d'aquesta manera poder arrelar- la al màxim nombre de municipis i ciutats del país i fer-ne el referent nacional de la festa de Sant Joan.

Accions del document

arxivat sota: , , ,