Sou a: Inici / Notícies / L'Ultra Clean Marathon recull més de 88kg de residus entre Gerri de la Sal i Tremp

L'Ultra Clean Marathon recull més de 88kg de residus entre Gerri de la Sal i Tremp

L'Ultra Clean Marathon és un repte de 295 km corrent, en set etapes que se celebra del 13 al 19 de maig i que conjuga esport i conservació de la natura. La tercera etapa ha començat a Gerri de la Sal i ha acabat a Tremp, aquest dimarts 15 de maig.

L'Ultra Clean Marathon (UCM) amb els corredors Albert Bosh i Nicole Ribera al capdavant ha celebrat aquest matí la tercera etapa de 42 km que ha enllaçat Gerri de la Sal amb Tremp tot passant per La Pobla de Segur i Aramunt. Aquesta ha estat l'etapa més dura de les set que estan previstes, ja que és la primera de muntanya (la segona serà la de dijous a Montserrat) i ha transcorregut, en gran part, per paisatges de muntanya i amb desnivell. L'etapa ha comptat amb la participació de diverses escoles que han protagonitzat els moments més emocionants com l'arribada a l'escola Els Raiers de la Pobla de Claramunt on els corredors han estat rebuts per tots els infants de l'escola amb una coreografia i una cançó preparada expressament per l'ocasió, després de fer recollida de residus de la zona. També han estat rebuts per una carreta amb cavalls d'Ecotallers. D'altra banda, els alumnes de l'Institut de Tremp i l'Escola Maria Immaculada també han participat a l'Ultra Clean Marathon organitzant una neteja a Tremp i participant a l'alliberament d'un Esparver recollit pel Centre de Recuperació de Fauna Vallcalent. Per últim, l'Associació Alba, entitat d'iniciativa social, també ha organitzat un punt de neteja a Aramunt

Més de 88 kg de residus
Al llarg del recorregut, tant els corredors com les persones que han participat a de les accions de neteja de l'etapa d'avui, han recollit 88.17 kg de residus (34,12 d'envasos, 20,05 de vidre i 34 kg d'altres tipologies). A cada punt de neteja s'han classificat i pesat els diferents residus. Com a troballa curiosa cal destacar la recollida d'un carretó. 

L'etapa que s'ha dedicat als paisatges i boscos de muntanya, ha transcorregut per diversos espais amb acords de custòdia de l'Ajuntament de Tremp i de l'Estació Biològica del Pallars Jussà. 

L'etapa d'avui ha comptat amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l'Ajuntament de Tremp, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, Brita, Denso, Hotel Terradets, Tèxtil Santanderina, Geoparc, Parc de les Olors de Clarverol, Ecotallers, Escola Els Raiers de la Pobla de Segur i Escola Valldeflors de Tremp. 

L'Ultra Clean Marathon està organitzada per la Xarxa de Custòdia del Territori, la Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

Accions del document