Sou a: Inici / Notícies / Presentació del treball guanyador de la 6a beca Mn. Jesús Castells 2016.

Presentació del treball guanyador de la 6a beca Mn. Jesús Castells 2016.

L'historiador Joan Ramón Piqué presenta el seu treball, guanyador de la 6a beca Mn. Jesús Castells 2016, “Les quadres senyorials i els petits senyors jurisdiccionals a l’Alta Ribagorça i als Pallars”, el divendres 3 de novembre a l'Epicentre de Tremp.

L'historiador de Vilaller (Alta Ribagorça) Joan Ramon Piqué i Badia va ser el guanyador de la sisena beca Mn. Jesús Catells i Serra que promouen aquest Ajuntamen, el Consell Comarcal del Pallars Jussà i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest projecte Les Quadres Senyorials als Pallars i a l'Alta Ribagorça. Territoris i dominis jurisdiccionals dels petits senyors locals s'ha concretat en el treball que du el mateix títol i que es presentarà aquest divendres 3 de novembre a Tremp. 

Presentarà la conferència, juntament a l'Alcalde i el President del Consell Comarcal, el catedràtic d'història medieval de la Universitat de Lleida, Jordi Bolòs i Masclans.

En aquesta recerca, Piqué defineix les característiques principals de les quadres senyorials pallareses i ribagorçanes, una realitat senyorial i històrica molt poc coneguda i estudiada. La capital del Pallars Jussà té el seu origen en la Quadra de Tremp, on es va formar el nucli mercès a la donació comtal d'una quadra al bisbe d'Urgell per tal de fundar la vila.

Consulteu en els següents enllaços el cartell i el díptic de la presentació.

L'objectiu de la beca és fonamentalment premiar al millor projecte de recerca inèdit sobre història i a qualsevol altre àmbit d’estudi que se centrin en els fons documentals ingressats a l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà.

Accions del document