Sou a: Inici / Notícies / Taller de Viquipèdia sobre el vi del Pallars

Taller de Viquipèdia sobre el vi del Pallars

Els participants al taller han sortit amb la idea de crear un Viquiprojecte del vi al Pallars.

Dins del cicle d’activitats Biblioteques amb DO, s’ha realitzat el taller d’edició de Viquipèdia relacionat amb el món del vi.

Conduït pel viquipedista Joan Lleonart, s’ha comentat aspectes de l’enciclopèdia virtual més popular posant com a exemples entrades concretes o com pujar entrades a través de viquicommons, les traduccions que permet fer viquipèdia,...

S’ha aprofundit en entrades relatives del món del vi,  com els cellers modernistes de la província de Tarragona i s’ha posat en pràctica l’entrada del celler Vila Corona, que forma part de la DO Costers del Segre, subzona Pallars, i que col·labora amb Biblioteques amb DO des de la primera edició.

El taller ha comptat amb la participació de persones vinculades al món del turisme, al Projecte Geoparc Conca de Tremp, el celler El Vinyer, entre d’altres i d’aquí ha sortit la idea de realitzar un Viquiprojecte centrat en el vi. 

Aquesta activitat, com la resta que es desenvolupen dins del cicle Biblioteques amb DO pretén acostar diferents públics al món del vi en general i en concret als projectes vitivinícoles de la comarca, alhora que crear lligams entre elles i altres empreses del món de la gastronomia.

Està organitzada amb la col·laboració del programa Al teu gust, aliments del Pallars, que agrupa els productors agroalimentaris de la comarca.

Accions del document