Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per a la 4a festa Pallars terra de corder

Tot a punt per a la 4a festa Pallars terra de corder

Serà el diumenge 29 d'abril al Parc del Pinell.

En el marc de la campanya de valorització gastronòmica que té com a protagonista la carn de corder, es prepara la quarta edició d’aquesta festa. Així, el proper diumenge, 29 d’abril, el Parc del Pinell de Tremp acollirà més de mig miler de persones que gaudiran de l’excel·lent qualitat del corder del Pallars.

Any rere any, amb l’objectiu de crear aliances i experiències d’intercanvi entre el món de la ramaderia al Pallars i a altres ciutats i cultures, la Pallars terra de corder convida una raça d’ovella a compartir el protagonisme amb la Xisqueta (raça autòctona del Pallars). En aquesta ocasió, la raça convidada és l’ovella latxa, del País Basc, és per això que tant la cuina del  corder  que se servirà per dinar com els actes que es duran a terme al llarg del dia compten amb la participació de productors i restauradors d’Euskadi. I com sempre, els corders que es cuinaran són provinents de diferents explotacions  ramaderes de la comarca.

Aquest esdeveniment vol ser alhora un aparador dels productes gastroalimentaris de la comarca, és per això que durant la jornada hi haurà diferents de productors adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars, promocionant els seus embotits, vins i cerveses .En aquest sentit, es comptarà amb la participació de la carnisseria Badia Xarcuters, de Tremp i de diferents cellers i cerveseries de la comarca: Cervesa La masovera, Celler Vila Corona, Celler El Vinyer, Celler Sauvella, Celler Terrer de Pallars i  Celler Xics Cal Borrech, que presentarà el seu nou vi Tintilanya, etiquetat amb la imatge d’una ovella xisqueta. El vi és un syhrah 100% envellit durant 1 any en bota de roure francès.

Enguany, des del programa Al teu gust, aliments del Pallars s’ha creat el Consell del Corder, un organisme que agrupa els 3 principals sectors implicats en l’estratègia Pallars Terra de corder: ramaders, cuiners i carnissers.

El consell té com a objectiu pactar i impulsar accions que reivindiquin l’excel·lència d’aquest producte i en fomentin el consum.

Entre les primeres activitats desenvolupades destaca el nomenament dels Xefs ambaixadors del corder del Pallars, 7 cuiners de reconegut prestigi a nivell català que s’han fet còmplices de l’estratègia cuinant corder i enregistrant petits vídeos amb receptes.

2 d’aquests xefs, Ada Parellada i Sergi de Meià, assisitiran a més a la 4a Festa Pallars Terra de corder, donant suport a la iniciativa i aprofitant a més per conèixer ramaders  i productors.

En paral·lel i de manera complementària a la festa, els restaurants i carnisseries de la comarca elaboren als seus establiments plats i preparacions amb la carn de corder com a protagonista. Aquí podeu consultar l'oferta estable.

També amb l’objectiu d’implicar al comerç local i fer-lo partícip d’aquest esdeveniment, s’ha organitzat des de l’Ajuntament de Tremp un concurs  que porta per títol “Troba el ramat”, al qual han participat una trentena de comerços del poble que han amagat un corder de llana als seus aparadors, els clients que aconsegueixin descobrir tots els ninotets amagats entraran a un sorteig de 50€ per gastar en comerços de Tremp i un de 20€ per gastar als comerços adherits al Comerç Associat de Tremp. A banda, des de l’Ajuntament de Tremp s’ha animat als comerciants a guarnir les seves botigues amb motius relacionats amb el corder i la ramaderia durant aquest mes d’abril.

El Pallars és la comarca de Catalunya on hi ha més caps d’ovella productiva i compta amb una raça autòctona: la xisqueta. La configuració del paisatge i la manera de viure de molts dels seus habitants són un motiu important per entendre la força del corder com a marca del Pallars. Amb l’objectiu de reforçar aquesta idea i tenint en compte el potencial del corder, en el marc del projecte Al teu gust, aliments del Pallars, juntament amb la Fundació Alicia i els productors i restauradors del territori, l’Ajuntament de Tremp va iniciar una campanya divulgativa i de promoció del consum de corder. Aquesta festa és una acció més de totes les que s’estan impulsant.

Accions del document