Sou a: Inici / Notícies / Tot a punt per a la Fira del Codony!

Tot a punt per a la Fira del Codony!

La Consellera d’Empresa i Coneixement serà l’encarregada de donar el tret de sortida a l’esdeveniment.

codony2018
Aquest dissabte 3 de novembre, l’Ajuntament de Tremp i el Comerç Associat de Tremp (CAT) organitzen la 17a edició d’aquesta fira de tardor dedicada al codony, un fruit cada vegada més conegut per les seves propietats culinàries i benèfiques per a la salut.

La consellera d’Empresa i Coneixement, l’Hble. Sra. Maria Àngels Chacón i Feixas, presidirà l’acte inaugural, acompanyada de l’Alcalde i les autoritats locals, així com de la cuinera Ada Parellada, propietària del Restaurant Semproniana de Barcelona i xef ambaixadora del Corder del Pallars.

Durant tota la jornada de dissabte, des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre, la plaça Capdevila de Tremp i el seu entorn, on s’aplegaran al voltant de 80 estands agroalimentaris i d’artesania, seran l’escenari de nombrosos actes amb el codony com a protagonista.

Entre els expositors participants, cal destacar l’elevada presència de productors locals, la major part adherits al programa Al teu gust, aliments del Pallars, entre els quals s’hi podrà trobar embotits, mels i confitures, licors, vins i cerveses, etc.

Pel que fa al programa d’actes, a més de l’esmorzar popular a base de llonganissa i allioli de codony, s’ha convocat novament el concurs d’allioli de codony i una girellada Al teu gust aliments, del Pallars, de la mà dels xarcuters de la comarca i l’Associació APAT Pallars Jussà

De manera complementària a la Fira, s’han organitzat activitats diverses que animaran la plaça i la resta del poble. Així, s’iniciarà el dia amb la cursa popular Antoni Camarasa, a mig matí tindrà lloc una actuació de la colla castellera Malfargats del Pallars i a la tarda una batuacada de la Colla de Diables Lo Peirot. Així mateix, destaca un petit mercat artesanal amb tallers i demostracions d’antics oficis, que s’ubicarà al centre històric.

El cartell de la fira es completa amb tres activitats CORDEVI que tenen lloc al municipi de Tremp: una visita a la vinya Vila Corona, un berenar al celler El Vinyer i una vista a l’explotació de Safrà del Pallars. I altres actes, com el de nomenament de Fill Predilecte de Tremp a Jordi Mir i Parache, el divendres al vespre; una nova edicicó de l’Escala en Hi-Fi que convoca la Colla de Diables Lo Peirot de Tremp i que es podrà veure tant divendres com dissabte a la nit; i el concert de flauta travessera “Dues flautes, dos moments” amb obres dels períodes Barroc i Contemporani a càrrec del Duo Puya&Grona Nil Tena i Mariona Baulies, a l’Espai Cultural La Lira. 

PROGRAMA

Accions del document