Sou a: Inici / Notícies / Tremp torna a sumar-se a la campanya #Baltasar de veritat

Tremp torna a sumar-se a la campanya #Baltasar de veritat

Per segon any consecutiu la Casa del Sol Naixent ha decidit que no embetumarà al Rei Baltasar

La Cavalcada de Reis de Tremp torna a sumar-se a la campanya #Baltasar de veritat, promoguda per Casa Nostra casa Vostra. D'aquesta manera, la cavalcada comptarà amb un Rei Negre de veritat, i prescindirà de pintar amb betum al Rei Baltasar, al patge reial i al burbu. Per contra, el seguici del rei Baltasar, continuarà essent embetumat, tot i que s'està treballant per evitar-ho en les properes cavalcades i aconseguir una festa inclusiva i diversa. A banda, per tercer any consecutiu, la cavalcada comptarà amb caramels sense gluten, lactosa, ous ni fruits secs.


A la campanya #BaltasarDeVeritat s'han sumat el 84% de les capitals de comarca, un 10% més que l'any passat. Quatre noves ciutats se sumen a la campanya. Ja només queden set capitals amb betum.


A Tremp, els Reis Mags arribaran amb les seves tradicionals carrosses amb tot el seguici de patges. Enguany s'està treballant perquè a banda de les dotacions dels bombers, la policia local, els Mossos d'Esquadra, els agents rurals, i la mítica carbonera guiada per la colla de diables Lo Peirot, que com cada any desfilen a la cavalcada, també se sumin les entitats del poble.

El recorregut s’iniciarà a les 18.00h de la tarda des de l’Avinguda Pirineus i acabarà al Pavelló del Casal on els Reis faran un petit parlament per tots els vilatans.

Accions del document