Sou a: Inici / Notícies / V Premi In Memoriam Mª Manuela (Mané) González-Quirós

V Premi In Memoriam Mª Manuela (Mané) González-Quirós

Convoca el Premi 2018 l'Associació Sargenteria i s'adreça a sotsoficials i oficials procedents de sotsoficial.

El guardó 'In memoriam Mª Manuela (Mané) González Quirós' premiarà amb 5.000 € un treball d'investigació històrica, relacionat amb els sotsoficials de l'Exèrcit de Terra espanyol

Aquest premi va ser creat pel general de brigada Emilio Fernández Maldonado, en memòria de la seva dona, Mané González Quirós, difunta el 2 de gener de 2012. Per participar-hi, cal tenir la condició de militar de carrera de categoria sotsoficial o oficials procedents de sotsoficial, enquadrats en l'Exèrcit de Terra en qualsevol moment històric, que mantinguin una relació de serveis professionals de caràcter permanent i els que es trobin en la situació de retir. Així com els alumnes dels centres militars de formació per a l'ingrés en l'Escala de Sotsoficials de l'Exèrcit de Terra espanyol.

El general Fernández Maldonado ha estat sempre molt vinculat als sotsoficials. Va estar destinat en les ocupacions de comandant i tinent coronel en l'Acadèmia General Bàsica de Sotsoficials.

Des de 1997 ha realitzat diversos treballs de recerca sobre els sotsoficials, ocupació pel qual, segons les seves pròpies paraules, sent 'un gran afecte i admiració'.

La dotació del Premi serà de 5.000 € i es premiarà el treball de recerca històrica, contemplat en la convocatòria corresponent, relacionat amb els sotsoficials de l'Exèrcit de Terra espanyol de tots els temps, basat en fonts documentals, principalment legislatives, que aprofundeixin en el millor coneixement del seu estatus professional, ja orgànic, uniformitat, divises, etc. No s'admetran relats novel·lats ni basats en situacions imaginàries.

L'objectiu és promoure i premiar la realització de treballs de qualitat històrica, amb valor científic, originalitat, rigor legislatiu i interès per l'Escala de Sotsoficials de l'Exèrcit de Terra, que exigeixin una tasca, encara que sigui limitada, de recerca en fons documentals.

Convocatòria i bases.

Accions del document