al contingut a la navegació Informació de contacte

Conclou el cicle #FemPallars de comerç amb una sessió dedicada a l’associacionisme comercial

La jornada va tenir lloc a l’Hotel Solé de la Pobla de Segur i hi van participar una vintena de comerciants.

DIMARTS 15 NOVEMBRE 2022

Ahir va tenir lloc l’última jornada del cicle de comerç “Repensem el comerç, potenciem el Pallars”, una proposta a partir de diferents temàtiques pensades per abordar de manera compartida els reptes als quals s’enfronta el comerç actualment, de manera general i també en l’entorn rural.

Aquesta darrera sessió, sota el títol “Caminem junts per arribar més lluny” ha estat dedicada a l’associacionisme comercial i ha comptat amb la participació de tres entitats que han aportat la seva visió i han exposat les diferents formes funcionament, que els permeten donar resposta a les amenaces i reptes amb que es troben de manera col·lectiva i amb efectivitat.

Concretament, les entitats participants han estat Berga Comercial; UBIC Solsona i Cabreres Associació de Comerciants. Malgrat els diferents contextos en què treballa cada associació, la diversitat de pressupostos i quotes o, fins i tot, la divergència a l’hora d’enfocar les accions, totes tres entitats han coincidit en la necessitat de treballar de manera col·laborativa amb tot el territori i la necessitat de comptar amb el suport de l’Administració per poder assolir objectius.

A més, aquesta sessió ha obert la possibilitat de realitzar una campanya compartida aquest 2023 amb la CAC (Cabrerès Associació de Comerciants) que ha acordat desenvolupar una proposta conjunta amb el Comerç Associat de Tremp (CAT) i l’associació de comerciants de la Pobla de Segur, Pobla Activa, que està en procés de reactivació. Aquesta campanya comptarà amb el suport del projecte #FemPallars i dels Ajuntaments de la Pobla de Segur i Tremp.

Així, conclou un cicle de tres jornades que han servit per afavorir el treball en xarxa entre comerciants dels diferents municipis i reforçar el treball conjunt de les associacions participants. Per aconseguir-ho les trobades s’han fet cadascuna en un municipi diferent (Tremp, Isona, la Pobla de Segur), fet que també ajuda donar visibilitat al comerç de cada localitat.