al contingut a la navegació Informació de contacte

Fira del Codony

La Fira del Codony es celebra als voltants del cap de setmana de Tots Sants. S'organitza conjuntament entre l'Ajuntament de Tremp i el Comerç Associat de Tremp (CAT)

Aquesta fira té com sortida un esmorzar econòmic amb carn i ALL I OLI DE CODONY que és l’estrella i el producte més elaborat per les mestresses de casa de tot el Pallars. Desprès venen tot un seguit d’activitats per a petits i grans en les que destaquen per aquests últims un CONCURS D’ALL I OLI DE CODONY al que desprès de que el jurat decideixi el guanyador/a es convida a tothom a fer-ne un tast. 

Plaça de la UNESCO

És la única fira al món  dedicada amb aquest fruit tant característic i alhora desconegut de les nostres contrades. Una fira que es diferencia per la seva singularitat amb una identitat pròpia que aposta per la promoció de la ciutat amb una tradició i cultura destacables. 

Al 2011 es va introduir un element molt arrelat a la nostra comarca que és el MOCADOR DE FARCELL o també anomenat de FARDO que a l’igual que l’all i oli de codony són símbols d’una història amb passat i present al Pallars. A la Fira del Codony volem donar cabuda amb aquests elements que estant tant arrelats a les nostres famílies i que han format i formen part de la nostra tradició. 

A MÉS:

  • Activitats paral·leles.
  • Activitats infantils.
  • Mostra de comerç: exposició i venda.
  • Mostra gastronòmica: tast de diferents productes elaborats amb codony.
  • Concurs culinari i concurs allioli de codony.
  • Més de 70 expositors. 

La 19à edició, a causa de la situació de crisi sanitària per la Covid-19, va tirar endavant en format virtual. La programació va mantenir l'essència de la fira, amb activitats virtuals en directe com receptes amb productes de temporada i el codony com a element principal. Tampoc hi van poder faltar la presentació de productes del territori. Es pot veure la retransimissió al Canal Girella.

Per al 20è aniversari es va recuperar la presencialitat i aquest 2022 es recupera totalment la normalitat amb la distribució als espais habituals i un programa d'actes complet, amb tastos, espectacles, cercaviles i moltes parades.

Document Actions