al contingut a la navegació Informació de contacte

Fira del Codony 2022

La Fira del Codony celebra la seva 21a edició. No te la perdis!

El cap de setmana de Tots Sants, Tremp es guarneix per celebrar una nova edició de la seva emblemàtica Fira del Codony.

La cita és el dissabte 29 d’octubre i les activitats complementàries s’allarguen tot el cap de setmana. Trempolines i visitants tindran una nova oportunitat de gaudir de la millor gastronomia i artesania pallaresa a l’entorn del centre històric de la ciutat de Tremp.

La plaça Capdevila acollirà parades de productes agroalimentaris de proximitat, que van des dels embotits fins a l’oli d’oliva verge extra, passant per melmelades, fruita seca i productes de pastisseria. La peculiaritat de la fira és la sorprenent mostra d’elaboracions que incorporen el codony. Els tastaolletes descobriran no només múltiples versions de codonyat, sinó també pastissos, cerveses o licors, entre altres, amb el codony com a ingredient principal.

A més, té un paper destacat a la fira el tradicional allioli de codony, una menja sorprenent, saborosa i plena de nutrients d’alt valor. El trobarem a l’esmorzar popular, com a acompanyament de les torrades amb llonganissa, així com als tallers que ofereix el mestre xarcuter i col·laborador de la fira, Jaume Badia (Casa Badia xarcuters).

També hi haurà un espai on aficionats i amants de la cuina podran presentar les seves receptes d’allioli de codony que se sotmetran a votació popular per escollir, un any més, el millor allioli de l’any!

Les parades d’artesania son un altre dels punts forts de la Fira del Codony de Tremp. Un bon nombre d’artesans del Pallars i d’altres indrets de Catalunya s’apleguen tot al llarg del Passeig del Pare Manyanet per donar a conèixer el seu treball únic. Orfebreria, llana, cosmètica natural o ceràmica, totes les especialitats tenen cabuda en aquest espai. 

A part de tot això, la fira comptarà amb una programació complementària que inclou espectacles de màgia i cercavila amb el Gegants de Tremp i la colla de grallers, així com propostes per a joves i grans organitzades amb la col·laboració d’entitats locals. Destaca, en aquest sentit, el 6a Correbars Encodonya’t o la 5a Trobada d’intercanvi de plaques de cava.

Enguany, el recinte firal acollirà també un espai dedicat a la 1a edició de la Fira d’Esports de Muntanya de Tremp, que promou l’associació Lo Podall. A més d’estands d’exposició de  diferents marques especialitzades, el públic interessat tindrà disponible un programa de guiatges per testar bikes i ebikes, per les rutes marcades per l’entitat; i els acompanyants més petits podran gaudir d’un circuit de BTT a la mateixa fira.

Per fer un cap de setmana rodó al Pallars, CORDEVI el festival gastronòmic del Pallars, del que forma part la Fira del Codony, ofereix per al diumenge 30 d’octubre, una activitat per a públic familiar als estanys de Basturs: “Pastor per un dia amb el ramat de Casa Quiquet”, més informació i les entrades, es poden adquirir a través de www.festivalcordevi.cat

Descarrega el fulletó.

Document Actions