al contingut a la navegació Informació de contacte

Fira Pallars Terra de Corder i Festa Pallars de Foc

L’Ajuntament de Tremp repensa la seva tradicional fira multisectorial de Primavera i la fusiona amb la festa Pallars terra de corder, conservant la ja consolidada Pallars de Foc.

La primera edició de la Fira Pallars Terra de Corder i Festa Pallars de Foc, no va poder realitzar-se degut a la crisi sanitària.

Plaça de la UNESCO

L’objectiu de la fira és aprofitar l'èxit de la  Festa Pallars terra de corder, una activitat de caire festiu adreçat a tot tipus de públic i amb un dinar popular a base de carn de corder com a acte centra i la Festa Pallars de Foc, una trobada de Bestiari de Foc que s'ha convertit en un referent de la cultura del foc a nivell català. La fusió d'aquestes dues festes, ens porta a oferir una mostra popular relacionada amb el món del corder, la ramaderia de l'oví al Pallars i la cultura del foc en l’àmbit dels Pirineus.

Amb la fira, Tremp i la comarca del Pallars Jussà es vol posicionar com un territori autèntic, amb valors de sostenibilitat, excel·lència gastronòmica i de producció agroalimentària de qualitat.

La intenció del programa d’actes és englobar aquests valors i despertar en els participants a la fira, visitants i locals, l’interès per conèixer la cultura ramadera de l’oví, profundament lligada a l’orografia i el paisatge de la comarca així com als costums d’aquesta zona de Catalunya, i els productes que se’n deriven més enllà de la carn de corder.

Pel que fa al programa de la Trobada Pallars de Foc, aquest incorporarà activitats d’oci per a diferents públics relacionades amb la cultura popular catalana i el bestiari de foc. A més, hi ha convocades diverses colles de diables d’arreu de Catalunya que portaran les seves figures per donar-les a conèixer en un ambient festiu.

_MGM0238.JPG

Aquest 2021 s'organitza una edició extraordinària adaptada a la situació sanitària actual són els Tastets de Fira Pallars Terra de Corder.

Document Actions