al contingut a la navegació Informació de contacte

Puigcercós

Puigcercós és un nucli de població actualment del municipi de Tremp, pertanyent a l'antic terme de Palau de Noguera. Està situat en un enclavat d'1,59 km², separat de la resta del terme municipal al qual pertany, amb el terme de Talarn al nord i el de Castell de Mur al sud (abans, tocava amb l'antic terme de Mur en la major part del límit, i amb el de Guàrdia de Tremp en un sol punt).05042021-_62A0663 PUIGCERCÓS ©JORDIPERÓ ENJAUME.JPG

En els textos administratius oficials del segle XIX, Puigcercós apareix escrit de múltiples maneres: Puchercós (amb i sense accent gràfic), Puchircós (igualment, amb i sense accent), Puigcercos, Puigcercús, Puchegros, i encara algunes més. A les mateixes publicacions (per exemple, La Gazeta de Madrid o el Diccionario geográfico... de Pascual Madoz arriben a escriure en el mateix document més d'una d'aquestes formes, sense que aparegui enlloc un intent de criteri unificador de cap mena).

A banda del seu interès com a població, Puigcercós també ha pres rellevància a nivell geològic. El poble de Puigcercós vell va patir un enfonsament i va obligar als habitants a traslladar-se més aprop de la vall. Actualment l'esllavissada de Puigcercós és un geòtop catalogat per la Generalitat.