al contingut a la navegació Informació de contacte

Parcs i Jardins

Parc del Pinell

Firacóc

És l'espai verd més extens de la ciutat. Concebut l'any 1937 com un espai de lleure de tota la ciutadania, comprèn una extensa pineda i diverses instal·lacions esportives. A la dècada dels anys setanta, es van construir les piscines i la pista poliesportiva.

També s'hi han anat implantant altres equipaments socioculturals, com l'Institut d'Ensenyança Secundària i el Casal Cívic.

Parc del Peiró

Firacóc

Situat sobre el turó més enlairat de la població i segons algunes opinions l'emplaçament originari de Tremp, és el lloc de confluència dels diferents carrers del Raval que parteixen de la plaça de la Creu. Inicialment, aquesta zona entre el nucli urbà i la plaça del Peiró, fou l'espai fora muralles on els trempolins van localitzar les dependències agrícoles, els corrals i les eres, algunes de les quals encara persisteixen actualment.

Prop de la plaça, en direcció sud, hi havia l'antic Convent dels Caputxins, un edifici construït el 1627, que va acollir una comunitat d'aquesta congregació fins a la meitat del segle XIX quan passà a ser la nova seu de l'Hospital dels Pobres. Fins al 1992 fou centre hospitalari de la comarca i, a partir d'aquell moment, es transformà en la Residència Geriàtrica Fundació Fiella, en remembrança del qui fou fundador de l'Hospital dels Pobres de Tremp, el 1521, Jaume Fiella.

Al costat de la Residència s'aixeca l'Hospital del Pallars, un modern centre que garanteix l'atenció sanitària de tots els habitants dels Pallars.

Parc de Flors Sirera

FiraTàrrega - Plaça Major

Parc urbà dedicat a la memòria de la infermera Flors Sirera Fortuny, nascuda a Tremp,  membre de l'ONG Metges del Món, va morir assassinada durant la guerra de Rwanda.  El Parc, de 5.000 m2, té zones enjardinades, espais amb mobiliari i jocs per als infants, un petit espai fluvial i una passarel·la que el connecta amb el barri de la Font Vella i amb el centre de Tremp.  

Zona verda del Juncar

FiraTàrrega - Plaça Major

La zona del Juncar és un dels pulmons verds de la ciutat o trobem diferents equipaments com el jardí dels monòlits del Pirineus Geological Open Museum, format amb diferents mostres de roques del Pirineu. També hi trobareu una arbreda habilitada com a zona d'esbarjo amb bancs per seure i taules de pícnic, en aquesta zona també es troba l'Street work out.

A la zona esportiva del Juncar,  trobareu el Pavelló esportiu, el camp de futbol, les pistes de tenis, la pista de bàsquet i la pista d'skate.                                       

Plaça Domènec Cardenyes

FiraTàrrega - Plaça Major

Plaça interior, envoltada d'edificis, entre els carrers de Sant Jordi i del Magistrat Saura.  Compta amb un parc infantil i petites zones verdes. Està dedicada al músic i compositor Domènec Cardenyes, nascut a Ponts el 1916, va desenvolupar part de la seva activitat a Tremp com a mestre de música i va estar relacionat amb moltes entitats com l’Orfeó.

Passeig del Vall

FiraTàrrega - Plaça Major

El Passeig del Vall ocupa part de l’antic vall o fossat, que juntament amb les muralles, envoltava el barri vell de la ciutat de Tremp. Al segle XIX, es va permetre terraplenar el fossat i construir-hi edificis. Remodelat l’any 2010, aquest espai urbà conté l’emblemàtica font lluminosa dissenyada per l’enginyer Carles Buïgas i inaugurada l’any 1975. També alberga una zona de jocs infantils, espais per al lleure i la restauració i zona arbrada amb bancs.

Parc de l'Estació

PARC ESTACIÓ.jpg

Parc de l'Escorxador

parc escorxador.jpeg