al contingut a la navegació Informació de contacte

Parcs i Jardins

Parc del Pinell

Firacóc

És l'espai verd més important de la ciutat. Fou dissenyat i construït sota l'impuls de diferents municipalitats republicanes. Concebut com un espai de lleure de tota la ciutadania, el projecte comprenia una extensa pineda i diverses instal·lacions esportives. La pineda i l'esplanada que havia de ser el camp de futbol foren realitzades el 1937 per l'Ajuntament dirigit per Josep Sastre i Ot Lledós. La creació de la resta d'equipaments e veié estroncada per l'esclat de la Guerra Civil. El projecte fou reprès a la dècada dels anys setanta, època en què fou construïda la piscina i, a la seva vora la pista poliesportiva.

A l'entorn d'aquest parc també s'hi han anat implantant altres equipaments socioculturals, com l'Institut d'Ensenyança Secundària i el Casal d'Avis.

Parc del Peiró

Fira Cervesa

Està situada sobre el turó més enlairat de la població i segons algunes opinions l'emplaçament originari de Tremp, és el lloc de confluència dels diferents carrers del raval que parteixen de la plaça de la Creu. Inicialment, aquesta zona entre el nucli urbà i la plaça del Peiró, fou l'espai fora muralles on els trempolins van localitzar les dependències agrícoles, els corrals i les eres, algunes de les quals encara persisteixen actualment.

Prop de la plaça, en direcció sud, apareix l'antic Convent dels Caputxins, un edifici construit el 1627, que va acollir una comunitat d'aquesta congregació fins a la meitat del segle XIX quan passà a ser la nova seu de l'Hospital dels Pobres. Fins al 1992 fou centre hospitalari de la comarca i, a partir d'aquell moment, es transformà en la Residència Geriàtrica Fiella, en remembrança del qui fou fundador de l'Hospital dels Pobres de Tremp, el 1521.

Al costat d'aquest centre s'aixeca l'Hospital del Pallars, un modern centre que garanteix l'atenció sanitària de tots els habitants del Pallars Jussà i del Pallars Sobirà.

Parc de la Flors Sirera

FiraTàrrega - Plaça Major

Parc urbà dedicat a la memòria de l'infermera nascuda a Tremp Flors Sirera,  el 1994 va iniciar la seva col·laboració amb Metges del Món als camps de refugiats de El Zaire, i tres anys més tard va morir assassinada durant la guerra de Rwanda. El seu assassinat, juntament amb dos companys més de la mateixa ONG, va ser conseqüència d’haver-se convertit en testimonis incòmodes de les massacres que es practicaven al conflicte rwuandès.

 L’any 2005, i després de 4 anys d’investigació per part del Fòrum per la Veritat i la Justícia als Grans Llacs,  la família de la Flors, l’Ajuntament de Manresa i una dotzena d’entitats i persones a títol individual entre els quals el premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel i Federico Mayor Zaragoza, van decidir presentar una querella per crims de guerra a l’Àfrica Central a l’Audiència Nacional.

L’any 2009, i després d’un seguit d’actes reivindicatius de la figura de la Flors, l’Ajuntament de Tremp també se suma a aquesta causa.

Fonamentalment, es resumeix amb la voluntat de fer justícia, entenent que aquesta només pot ser real si s’aclareixen els fets i es fan públics.

Aquesta és la millor manera d’evitar que es repeteixin, perquè si s’enterren i no se’n parla, aparentment guanya la impunitat.

Zona verda del juncar

FiraTàrrega - Plaça Major

La zona del Juncar és un dels pulmons verds de la ciutat. En aquesta zona s'hi alberguen diferents equipaments, podeu trobar el jardí dels monolits que pertany al Pirineus Geological Open Museum, format amb diferents mostres de roques del Pirineu. També hi trobareu una arbreda hablitada com a zona d'esbarjo amb bancs per seure i taules de picnic, en aquesta zona també es troba l'Street work out.

La zona verda col·linda amb la zona esportiva del Juncar, on hi trobareu el Pavelló esportiu, el camp de futbol, la pista de tenis i pista de basquet i skate.                                             

Plaça Domenec Cardenyes

FiraTàrrega - Plaça Major

Plaça  dedicada a la memòria del músic i compositor Domènec Cardenyes. Aquest va néixer a Ponts el 1916, però  va desenvolupar part de la seva activitat a Tremp com a mestre de música, on va morir el 1977.

La plaça es troba envoltada d'edificis, podríem anomenar-la plaça interior. Es troba situada entre el carrer Sant Jordi i el carrer Magistrat Saura.

A l'entorn de la plaça i podem trobar un parc infantil i petites zones verdes.

Passeig del Vall

princesasofia.JPG

Parc de l'Estació

PARC ESTACIÓ.jpg

Parc de l'Escorxador

parc escorxador.jpeg