al contingut a la navegació Informació de contacte

Casa Feliu

Accés audioguia      Acceso audioguia      Audio guide access      Accès Audioguide

     CAT.png                         ES.png                         EN.png                       FR.png

Casa senyorial dels Barons de Claret, que té l’entrada principal a la Plaça d’Església i la façana posterior a la plaça Capdevila. La part més noble de l’edifici són els vitralls de colors de la façana de la Plaça Capdevila.

L’edifici és BCIL (Bé Cultural d’Interès Local) i es tracta d’un edifici de 3 plantes amb un superfície total de 2063m2. Té una estructura per planta que anava d’acord amb la categoria social dels que hi vivien. S’accedia a la casa per la Plaça de l’Església i a la planta baixa hi havia l’entrada dels carruatges i els magatzems. Per accedir a la primera planta hi ha una gran escalinata amb baranes de ferro que porta a l’habitatge dels propietaris de la casa, que en aquest cas van ser els barons de Claret, després Bonifaci Mir i en última instància l’advocat i polític Àngel Feliu.

Feliu va realitzar una reforma integral de l’edifici a finals del XIX, i és d’aquesta època en que es poden observar elements arquitectònics diversos, a la primera planta hi ha una gran balconada de ferro amb les inicials AF que corresponen a Àngel Feliu i també presenta un tribuna de fusta a l’exterior amb vitralls de colors. A la part de Capdevila hi ha unes vidrieres amb vitralls policromats que han permés tancar la terrassa. En canvi, la segona planta és molt més austera en decoració a la façana i estava destinada al servei domèstic de la casa.

Aquesta audioguia ha estat possible gràcies al suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya - Pla de Foment de Turisme