al contingut a la navegació Informació de contacte

Pont de Sant Jaume

Accés audioguia      Acceso audioguia      Audio guide access      Accès Audioguide

     CAT.png                         ES.png                         EN.png                       FR.png

Construït a les darreries del segle XV era el punt d’accés entre la vila de Tremp i el Convent de Sant Jaume de Pallars.

El pont va ser construït per encàrrec del Baró de Claret, d’estil romànic, presenta 4 arcuacions de mig punt, té 70m de longitud i 2,15 d’amplada. Ha estat restaurat en diverses ocasions. L’any 1700 va haver de ser reconstruït a causa de l’enfonsament d’un dels seus trams, anys més endavant el convent va sufragar la reconstrucció d’una de les columnes a causa del seu deteriorament.  

La fundació del convent extramurs de la vila de Tremp va suposar una gran influència en el desenvolupament urbanístic de Tremp ja que per accedir-hi es va haver d’obrir un camí d’accés i a més construir un pont que salvava l’alçada del barranc de Sant Jaume també conegut com Riu-Tremp o torrent de la Font Vella. També era la unió natural del nucli antic sortint pel portal de Capdevila i del Raval.

El convent de Sant Jaume, Estudi General o Schola Christi, sota l’Ordre dels Dominics, va estar en funcionament fins el 1835 quan amb les desamortitzacions va passar a mans privades i va ser enderrocat. El 1903 es construïa una Casa dels pobres fundada per Francesc Llinàs fins que l’any va ser restaurat i és l’edifici de l’Alberg del Pallars.

Més informació a la secció de patrimoni

Aquesta audioguia ha estat possible gràcies al suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya - Pla de Foment de Turisme