al contingut a la navegació Informació de contacte

Subseu Institut Cartogràfic i Geològic

Accés audioguia      Acceso audioguia      Audio guide access      Accès Audioguide

     CAT.png                         ES.png                         EN.png                       FR.png

image

És l’edifici de la subseu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya des de l’any 2010.

Situat lluny del nucli urbà és un edifici peculiar, amb una estètica de construcció contemporània que integra preceptes d’arquitectura bioclimàtica i es concep com un edifici sostenible i eficient, també compta amb sistemes de reutilització de l’aigua de les pluja i la climatització es realitza a partir de l’aprofitament de l’energia geotèrmia.

Se’l coneix popularment com el “Rovellat” a causa del color oxidat de les façanes.

Als voltants de l’ICGC, des de l’any 2020 es pot visitar el PGOM (Pirineus Geological Open Museum), un museu geològic dels Pirineus que es trobar situat a l’aire  lliure. El seu objectiu es apropar la geologia a la ciutadania de manera planera i centrat l’atenció en els Pirineus i l’evolució de la Terra i la vida.

Aquest museu consta de 3 àmbits: el Jardí de les Roques (situat al barranc del Joncar presenta 13 blocs de pedra representatius dels Pirineus, l’Avinguda dels Temps Geològics (situada al Passeig Pompeu Fabra mostra l’evolució cronològica de la Terra i la vida) i el Far ( un torre de 6m d’alçada formada per acer i roques situada enmig del Jardí de les Roques i l’Avinguda dels Temps Geològics).

Aquesta audioguia ha estat possible gràcies al suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya - Pla de Foment de Turisme