al contingut a la navegació Informació de contacte

EMD Vilamitjana

Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana

Vilamitjana  està situada a la Conca de Tremp, a mig camí entre el riu Noguera Pallaresa i la serra dels Nerets. Es troba a l’eix de la carretera C-1412, una de les vies de comunicació més importants al Pirineu occidental des del centre de Catalunya; i a tocar de la C13, la via d’entrada als Pallars des de la Plana de Lleida.

A la part més elevada del poble de Vilamitjana hi ha un mirador des del qual es tenen unes vistes panoràmiques de gran valor paisatgístic. A l’entorn de Vilamitjana hi ha uns ambients agrícoles amb un paisatge en mosaic de parcel·les de secà i de regadiu, conreus arboris i herbacis, bosquines de roure entre conreus, etc.11052021-_62A8289 VILAMITJANA © JORDI PERÓ .JPG

Destaquen les vinyes Vila-Corona, incloses a la denominació d’origen Costers del Segre, implantades a Vilamitjana des de fa uns 25 anys.

A tot això cal sumar-hi els encants i elements d’atractiu turístic que presenta el poble de Vilamitjana. Existeixen elements decoratius en algunes façanes com per exemple un blasó d’una de les cases més antigues de poble, de l’any 1555; restes d’una barbacana a la façana d’un antic convent, a la Plaça de l’Església, o detalls en moltes cases que fan de Vilamitjana un poble ple de sorpreses.
Com a elements histórico-culturals destaquen premses de vi i cellers en molt bon estat de conservació, l’ermita de Santa Llúcia i, l’església de l’Anunciació de Santa Maria de Vilamitjana, de construcció original romànica i que ha sofert nombroses modificacions arquitectòniques. El seu interior acull un retaule amb pintures barroques, així com pintures murals de’n Serrasanta, destacat pintor del segle XX. Actualment aquests murals estan en fase de restauració, a l’igual que tot un altar lateral de l’església.