al contingut a la navegació Informació de contacte

Gastronomia

El municipi de Tremp presenta una gran varietat d'oferta gastronòmica, rica en productes de la terra i de reconeguda qualitat.

La gastronomia trempolina té a veure amb la geografia. La seva situació, a mig camí de la plana i de la muntanya, fa que rebi influències d’ambdues zones, integrant productes típicament pirinencs amb d’altres propis de la Mediterrània.

Firacóc

Del primer, en pren la tradició de les carns -de corder, de porc, de corral i de vedella (també amb la variant ecològica)- les truites de riu i altres productes naturals, com les trumfes i els bolets. Del segon, els aliments essencials de la Mediterrània: el pa, el vi, l’oli, les herbes i els condiments. D’aquesta confluència, i del relatiu aïllament en què ha viscut durant molts anys el Pallars, en surt una cuina senzilla, tradicional i consistent, elaborada amb matèries de primera qualitat.

Un dels camps amb més tradició i abundor és el dels embotits de porc (el xolís, la secallona, el bull, la llonganissa...) i també de corder, amb la típica girella.

Fira Cervesa

Les carns, poden assaborir-se a la brasa -especialment la de corder- tot acompanyant-les amb all i oli de codony i de tomàquet. Cuinades amb bolets o verdures (conill amb carreretes, perdius amb col,..) o bé guisades (estofat de llebre, civet d’isard o porc senglar)...

Uns altres element singulars i força representatius són la coca d’enciam (la variant local de la coca de samfaina) i els panadons d’espinacs.

De les postres, se’n poden destacar les que estan elaborades amb els productes més típics de la comarca: les coques de sucre, de llardons, el brossat amb mel, el mostillo de vi o de mel, les ametlles garrapinyades,...

FiraTàrrega - Plaça Major

Pel seu clima i els seus sòls, la conca de Tremp ha estat tradicionalment una zona productora de vins. Una activitat que havia entrat en decadència però que actualment s’està recuperant, com ho demostra el fet que diversos cellers ja comercialitzen la seva producció, i l’interès per part de cases reconegudes del sector.

La majoria d’aquests productes (alguns amb denominació comarcal de qualitat, com el xolís i la mel) a més de degustar-se als restaurants, es poden adquirir als comerços locals.

En aquest àmbit, l'Ajuntament desenvolupa un programa de desenvolupament i promoció local, finançat per Servei d'Ocupació de Catalunya a través del projecte" Treball a les 7 comarques",  que porta per nom "Al teu gust. Aliments del Pallars". Podeu trobar més informació al web: www.alteugust.com