al contingut a la navegació Informació de contacte

Festa Major de Tremp

La Festa Major de Tremp se celebra als voltants del 8 de setembre, festivitat de la Verge Mare de Déu de Valldeflors.

La Festa Major l’organitza la Comissió de Festes, un grup de persones voluntàries que treballen per tal que la programació de festes sigui al gust de tothom.

Durant els dies de la Festa Major se celebren actes de cultura popular com la ballada dels nostre gegants, el Faciet i la Bepeta. El ball de la bèstia de la Colla de Diables Lo Peirot, la Cremablat, que el dia 8 de setembre fa una ofrena floral a la Verge.

20190908_184453.jpgTambé podem gaudir dels balls de l'esbart Dansaire de Tremp, especialment el Ball Cerdà que fa pocs anys han recuperat per ensenyar-lo a ballar a tothom que ho desitgi. Els diables, a banda de fer ballar la Cremablat també organitzen un lluït correfocs i, en algunes ocasions, els focs artificials que clouen la Festa Major. A nivell de cultura popular cal tenir en compte els Trabucaires Miquelets del Pallars que amb les despertades populars fan aixecar els més madrosos.

La Festa Major  també és per als més petits  amb titelles, jocs, música i espectacles pensats per al seu gaudir.

Per als juerguistes tenim balls i concerts de tota mena, de caire més clàssic i també amb els principals grups del moment.

Les entitats tenen un paper cabdal a la Festa Major, organitzant esdeveniments complementaris al programa d'actes com tornejos esportius, trobades de vehicles clàssics o xerrades i exposicions.

Si sou a Tremp entre el 8 i l'11 de setembre estigueu a l'aguait del programa, que en gaudireu!