al contingut a la navegació Informació de contacte

Casal de Voltors

Adreça: La Torre de Tamurcia
Telèfon: 973057947
Correu electrònic: terreta@ajuntamentdetremp.cat

L'Ajuntament també disposa d'una oficina de turisme situada a la zona de la Terreta. El Casal dels Voltors és un equipament on podreu conèixer la Terreta, la seva fauna i flora i els pobles que la conformen.

El Casal és un espai municipal que dona suport a aquestes espècies amb les seves aportacions setmanals de carronya al canyet de la Torre de Tamúrcia.
La feina de suport que fan els canyets dins del territori, ha permès que aquestes espècies protegides d'aus, puguin seguir el seu desenvolupament amb una certa seguretat i normalitat.
Els carronyaires, son els últims dins de la cadena alimentària. Netegen els espais on es mouen mantenint-los lliures d'infeccions i bactèries nocives pels humans.
Tremp és un autèntic paradís per als ocells necròfags, que s’hi troben molt ben representats: espècies emblemàtiques com el trencalòs, l’aufrany, i el voltor comú  troben en les serres trempolines un indret ideal per reproduir-s’hi. A més, el voltor negre  s’hi deixa veure, pel que Tremp és un dels pocs llocs d’Europa on s’hi poden observar les quatre espècies de voltor.
Més info
  • Oficina de Turisme