al contingut a la navegació Informació de contacte

Casal Manyanet

El Casal Josep Manyanet és la casa on va néixer el Sant Josep Manyanet i Vives el 7 de gener de 1833 a Tremp.

El Casal Josep Manyanet es troba situat a la Placeta de l’Església número 6 de Tremp i consta d’una planta baixa on hi havia el menjador i la cuina, un soterrani on es conserva la bodega de la casa, un primer pis on hi havia hagut habitacions i un segon pis on hi havia l’habitació de matrimoni. Al tercer pis hi havia hagut l’habitació d’estudi del Pare Manyanet i el darrer pis són les golfes de la casa.

Plaça de la UNESCO

El Casal Josep Manyanet és propietat de la Congregació Fills de la Sagrada Família Jesús, Maria i Josep i des de 2004 que s’està duent a terme un seguit de reformes per museïtzar l’immoble. El 13 de setembre de 2011 es va dur a terme la benedicció i inauguració del Casal.

Així, a la planta baixa hi ha col·locada una exposició permanent de la biografia de Josep Manyanet. Al primer pis s’han transformat les habitacions antigues en una capella dedicada a Sant Josep i s’hi pot observar un retrat del Pare Manyanet que recorda la seva beatificació. A les golfes s’ha habilitat un espai per a reunions de grups.

Actualment hi trobareu també, l'Oficina Jove del Pallars Jussà.

Més informació i visites del Casal Manyanet