al contingut a la navegació Informació de contacte

Pont de Sant Jaume

Pont de quatre ulls separats per pilars de gran alçada, que salven el profund desnivell que presenta el barranc de les Adoberies en aquest punt. De la seva obra destaca la qualitat del carreuat, de petit tamany i en disposició isodòmica, i la configuració dels ulls, amb arcs de mig punt o lleugerament apuntats (del tipus punt d'ametlla) conformats perdovelles regulars.

Plaça de la UNESCO

En els seus extrems, i especialment en la part superior, s'observa un canvi en el parament (més irregular i de menor qualitat) que podria correspondre a les remodelacions d'època moderna. En el coronaments'identifica la barana de metàl·lica col·locada en les operacions d'arranjament recentment realitzades. El pont data del SXV d'origen romànic remodelat a començaments del segle XVIII.

Fou construït per comunicar la població amb l'antic Convent de Sant Jaume, tot salvant el Barranc de les Gesseres o Adoberies on, aprofitant les aigües que hi baixen, s'hi instal·laren diversos tallers que adobaven pells per al seu posterior aprofitament.

Seguint pel camí del Convent de Sant Jaume, s'arriba a un turó que ofereix una àmplia panoràmica sobre la conca de Tremp, la Noguera Pallaresa, la central hidroelèctrica de Talarn i la presa de l'embassament de Sant Antoni que l'alimenta.