al contingut a la navegació Informació de contacte

Casal Pare Manyanet

Accés audioguia      Acceso audioguia      Audio guide access      Accès Audioguide

     CAT.png                         ES.png                         EN.png                       FR.png

image

Restaurat l’any 2011 l’edifici és la casa natal de Josep Manyanet i Vives, fundador de la Congregació dels Fills de la Sagrada Família. L’edifici pretén ser la recreació real de la vivenda de la família de Josep Manyanet i vol reconstruir l’ambient de la vila de Tremp al segle XIX.

És un edifici amb 5 plantes que permet acostar el visitant a la personalitat de Josep Manyanet, l’ambient familiar i els orígens de la seva vocació cristiana.

La planta baixa és l’accés a la vivenda i l’espai on es reunia la família al costat del foc. La primera planta correspon a les habitacions austeres de les seves germanes, l’arbre genealògic de la família, imatges de la vila Tremp i el món rural del segle XIX. La segona planta exposa la cambra de naixement de Josep Manyanet, les principals etapes de la seva formació acadèmica i religiosa. La tercera planta mostra l’habitació de Manyanet i l’etapa de catequista, sacerdot i fundador de la Congregació de Fills de la Sagrada Família. La quarta planta està dedicada a la producció literària de Manyanet i del que s’ha escrit sobre ell. Per últim, la cinquena planta és una imatge de Manyanet realitzada amb imatges d’alumnes de les Escoles Manyanet d’arreu del món.

Aquesta audioguia ha estat possible gràcies al suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya - Pla de Foment de Turisme