al contingut a la navegació Informació de contacte

Entorn d'aprenentatge

L’Entorn d’Aprenentatge (EdA) de Tremp és un servei educatiu de suport a la docència integrat a la xarxa de camps d’aprenentatge i entorns d’aprenentatge del Departament d’Educació. Aquests ofereixen al professorat i als centres docents la possibilitat de desenvolupar projectes de treball per a l’estudi i l’experimentació en un medi singular de Catalunya, i realitzar sortides docents fora del centre amb un ventall ampli d’activitats pautades.

El Departament d’Educació, el Consell Comarcal del Pallars Jussà, l’Ajuntament de Tremp, l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya i el Servei Educatiu dels Pallars estan implicats en la gestió i funcionament de l’EdA de Tremp i hi aportant diferents recursos i suports.

L’objectiu general de l’Entorn és afavorir i facilitar el procés d’ensenyament-aprenentatge dels continguts curriculars a partir de la observació directa d’elements del patrimoni del Pallars Jussà (geològic-medi ambiental, històric – artístic i tecnològic – hidroelèctric) amb la participació activa de l’alumnat i des d’una òptica competencial.

Tremp i la comarca del Pallars Jussà presenten una àmplia riquesa patrimonial. La singularitat i el tret diferenciador del territori és, però, el patrimoni industrial de les centrals hidroelèctriques, els castells de frontera del Segle XI (i d’altres restes arqueològiques i històriques) i, sobretot, el patrimoni geològic. D’aquesta manera, per potenciar, preservar, divulgar, posar en valor i, especialment, per que les comunitats locals puguin gaudir aquest riquesa, a partir del mes d’abril de 2018, aquesta zona a rebut l’acreditació de Geoparc Mundial de la UNESCO.

L’excepcionalitat de la riquesa geològica de la zona fa que aquesta sigui un entorn especial per a l’estudi de la geologia tant a nivell divulgatiu com universitari i d’investigació. Cada any centenars de geòlegs (universitats, companyies petrolieres …) d’arreu del món visiten la zona, on realitzen estudis de camp estratigràfics i paleontològics.

CONSULTA EL WEB DE L'ENTORN D'APRENENTATGE DE TREMP